Szemantika és vállalati tudásmenedzsment – Eureka projekt

Az EUREKA program keretében a Kutatási és Technológiai és Innovációs Alap finanszírozásával “Vállalati tudásmenedzsment támogatása szemantikus folyamatmenedzsment technológiával” elnevezésű projekt indult el magyar és szerbiai partnerek együttműködésében.

Az elhúzódó gazdasági válságban az üzleti folyamatok hatékonysága a fenntartható vállalkozások egyik legfontosabb motiváló erejévé vált. A hatékonyság úgy javítható, ha növeljük azon emberek tudását, akik a rossz hatásfokú üzleti tevékenységekben vesznek részt. Ez a feladat azonban számos kihívást jelent, melyek összefoglalóan a következők: a) hogyan lehet hatékonyan megtalálni azokat a helyzeteket, amelyekben a folyamatok gyenge hatékonysága megjelenik vagy várható, hogy megjelenik, valamint b) a helyzetekre hogyan biztosítható a leginkább megfelelő tanulási alapanyag. A PROKEX projekt célja, hogy olyan e-tanulási megoldást adjon, amely a tanulás szükségességét a dolgozó valós, aktív munkahelyi környezetében érzékeli (valós időben és múltbeli események feldolgozásával) azáltal, hogy figyeli munkájának hatékonyságát, és szükség esetén a dolgozó folyamatokban betöltött szerepe és tudása alapján a leginkább megfelelő tananyagot nyújtja.

A projekt 2013. július 15- től 2015. május 31-ig tart, megvalósításában a Netpositive Kft., a Corvinno Technológia Transzfer Központ Nonproft Közhasznú Kft. valamint a szerbiai Nissatech Innovation Center vesznek részt. A hazai partnerek 50.204.184 Ft összegű támogatást nyertek el a Kutatási és Technológiai és Innovációs Alaptól.